Lill Rickard


Följ han på Facebook eller Instagram.

På Facebook och Instagram delar jag och Lill Rickard våra blogginlägg om livets händelser, både de positiva och de utmanande. Vi ställer coachande frågor för att få er att reflektera och tänka till. Ingen svarar är fel, och ni är välkomna att lämna kommentarer om ni så önskar. Vi skapar en öppen och respektfull dialog där alla åsikter och tankar är värdefulla. 

Lilla Rickard dök upp i mitt liv i början av coronapandemin, en kylig vinterdag i januari 2021. Jag satt med papper och kolpenna när han plötsligt började växa fram.

Han är en elefant med lejontassar och människofötter, och på något sätt är han både en hon och en han. Han förändrar sin form, färg och mönster ständigt.

Hans önskan är att få oss att känna känslor, att öppna upp oss och göra oss glada. Han visar oss färger, former och mönster och hur de påverkar våra känslor. Han lär oss att leva i nuet och att förstå vad bilderna av Lilla Rickard förmedlar till oss.

Vi vill ju alla känna oss lyckliga och tillfredsställd av livet. 

 Följ med på Lill Rickards fortsatta resa och upptäck kanske något som kan väcka tankar och reflektion.


Vi vill framförallt lära oss älska oss själva med alla fel och brister man har.
Unna dig något var dag. Även om det nu bara är en god kaffe med en elefant i.

Jag skapar och säljer mina originalteckningar, och jag har alla dem sparade digitalt. Så om du ser din teckning dyka upp på en kopp, kudde, kläder eller annat, ska du inte bli förvånad.

Men kom ihåg att du äger originalet! Det gör det bara mer värdefullt med tiden.


Hittills har jag tecknat 800 stycken Lill Rickards och jag fortsätter att göra fler. Nedan finns några exempel på mina teckningar. 

De flesta ligger på Facebook och Instagtram.

Mitt vattenmärke 

För att göra det svårare att kopiera mina elefantteckningar eller Lill Rickard, placerar jag ett vattenmärke på elefanterna. Detta vattenmärke finns endast här på internet och syns inte på originalen.

Viktigt att notera är att det kan finnas en liten färgskillnad och storleksvariation på de faktiska tecknade elefanterna jämfört med hur de ser ut på internet. Detta gäller särskilt för de större A3-tavlorna, eftersom det var utmanande att scanna dem i början. Jag har blivit bättre på detta nu, men variationer kan fortfarande förekomma.

Om ni är osäkra eller har frågor, är ni välkomna att ta kontakt med mig. Jag finns här för att hjälpa er och ge er mer information.

Arbetets sin gång att teckna Lill Rickard.

Först ett A4 papper som är 250g/m2. Börjar teckna med blyerts. Vet aldrig var det ska bli. De bara kommer ut av huvet och utveklas.

Efter blyerts tar jag och fyller i alla sträck med svart kontur penna. Har många olika storlekar på den pennan. Beroende om det är stor elefant eller lätt små mönster. Måste gå på känslan.

Så går jag igång med mina turs pennor som jag kanske har en ca 150 av.  

Till slut blir de en färdig Lill Rickard.

Du ska den scannas in i dator och sparas till framtida prosjek.

Till slut börjar kontors arbetet. Bilden ska förminskas sina pixlar. Den ska vara fyrkantig för att passa in på webbsidan till min vän. Det ska vatten märke på. Ska vara varunummer. Ett system för att personalen ska kunna hitta rätt elefant till dig.

Lill Rickards arbetsplats.

Lill Rickard rummet. Kan vara att mitt bord är en aning stort för rummet men jag behöver det.

När jag låg sjuk i 6 månader pg av ryggen så skaffade jag ett tecknar bord som jag hade vid sidan av soffan. Hade så svårt att röra mig. Bra bord.

Har alla turs på hjul. Lätt att flytta dit jag väljer att sitta. Praktiskt.